• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар педагогів,які працюють з дітьми ромами

Районний семінар педагогів,які працюють з дітьми ромами

2012-12-06

6 грудня 2012 року на базі Зарачівської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся районний семінар для заступників директорів шкіл та педагогів,які працюють з учнями ромської народності, на тему "Шкільна освіта для дітей ромської національної меншини: проблеми та шляхи їх вирішення;питання історії, фолькльору, традицій ромського народу; особливості організації навчально-виховної роботи з дітьми ромамии".
Під час семінару учасники відвідали психологічний тренінг "Будинок наших взаємин", який провела практичний психолог Щербанич М.В, а також виховний захід "Шкільна сім'я Романія", де показали свої творчі здібності учні -роми, через відтворення культури, традицій та звичаїв зарачівської ромської меншини у пісні, танці, поезії...
під час обговорення педагоги району поділилися своїми враженнями від побаченого і обмінялися досвідом роботи з дітьми-ромами, аналізували проблеми, які виникають у роботі, та накреслили шляхи їх вирішення у майбутньому.

Насамкінець головний спеціаліст відділу освіти Г.М.Гафіянич підводячи підсумки, відзначила, що питання інтеграції дітей-ромів у громадянське суспільство, прискорення їх соціалізації є одним із пріорітетних напрямків навчально-виховної роботи загальноосвітніх установ району. Робота педколективу Зарічівської ЗОШ І-ІІ ст. у цьому напрямку сприяє залученню дітей-ромів до активного громадського життя.

Директор школи А.І. Сорока відзначила та нагородила грамотами батьків-ромів, у тісній співпраці з якими вирішуюються труднощі у вихованні та навчанні циганської народності.

Кiлькiсть переглядiв: 310

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031